beter scoren op Google

Hoe beter scoren op Google

Het steeds beter scoren op Google is altijd wel een doel geweest in online marketing. Google is de gorilla van 800 pond als het op zoekmachines aankomt en daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alle ogen op jou zijn gericht. Althans, op je website(s). Als je beter wilt scoren op Google, zijn er een paar dingen die je kunt doen.
Ten eerste, zorg ervoor dat je website goed ontworpen is en gemakkelijk te navigeren. Een goed ontwerp helpt Google te begrijpen waar jouw website over gaat, en dat zal je helpen beter te scoren in de zoekresultaten. Ten tweede, maak goede inhoud die relevant is voor je publiek of doelgroep. Schrijf artikelen, blog posts, of maak video’s die mensen willen bekijken of lezen. Hoe boeiender de inhoud is, hoe groter de kans dat mensen deze zullen delen en dat zal je helpen beter te scoren in de zoekresultaten van Google. Zorg er ten slotte voor dat je website mobielvriendelijk is. Steeds meer mensen gebruiken hun smartphone en tablet om het internet op te gaan dus het is belangrijk dat je website er goed uitziet op die apparaten. Als dat niet het geval is, loop je potentiële klanten of lezers mis.

Het belang van SEO

Als je beter wilt scoren in Google, is het belangrijk om SEO te begrijpen. SEO staat voor “search engine optimization”. Dit is het proces om jouw website beter zichtbaar te maken in de zoekresultaten. Hoe beter de SEO, hoe hoger je website zal scoren in de zoekresultaten, en hoe meer verkeer je zult krijgen.
Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om de SEO van je website te verbeteren. Ten eerste, kies relevante zoekwoorden en gebruik ze op je website. Trefwoorden zijn woorden of zinnen die mensen gebruiken wanneer ze naar iets zoeken op het internet. Bijvoorbeeld, als je schoenen online verkoopt, kunnen een aantal relevante zoekwoorden zijn: “schoenen,” “sneakers,” of “loopschoenen.” Gebruik deze trefwoorden in de titels en inhoud van webpagina’s om Google te helpen begrijpen waar jouw website over gaat en deze te tonen aan mensen die op deze termen zoeken.
Ten tweede moet is het verstandig om inhoud van hoge kwaliteit te maken die informatief en boeiend is. Google wil zijn gebruikers de best mogelijke resultaten tonen wanneer ze naar iets zoeken, dus zal het de voorkeur geven aan websites met goed geschreven artikels of video’s boven die met slecht geschreven artikels of video’s. Ten derde werk aan het verkrijgen van backlinks van andere websites. Wanneer een andere website terug linkt naar de jouwe, is het alsof je Google een stem geeft en zegt dat we denken dat dit

On-page SEO

On-page SEO verwijst naar alle dingen die je kunt doen op je website om deze hoger te laten scoren in de zoekmachine resultaten pagina’s (SERPs). Dit omvat het optimaliseren van inhoud, structuur en ontwerp.
Hier zijn enkele tips voor het verbeteren van on-page SEO:
 1. Gebruik relevante trefwoorden op je website. Neem ze op in de titels en inhoud van webpagina’s, evenals in de metadata (de code die zoekmachines helpt te begrijpen waar een pagina over gaat).
 2. Structuur jouw site met behulp van duidelijke menu’s en navigatie. Dit maakt het voor de bots van Google gemakkelijk om door jouw site te kruipen en de inhoud te indexeren.
 3. Maak boeiende en informatieve inhoud die mensen willen lezen of bekijken. Dit zal mensen niet alleen helpen om antwoorden op hun vragen te vinden, maar het zal er ook voor zorgen dat ze terug blijven komen voor meer!
 4. Gebruik sociale media om inhoud te promoten en in contact te komen met potentiële klanten of cliënten.
 5. Zorg ervoor dat jouw website snel en responsive is. Niemand wil wachten op een trage website!
 6. Gebruik de tools van Google, zoals Analytics en Webmasterhulpprogramma’s, om het verkeer en de prestaties van jouw site bij te houden. Dit zal helpen om gebieden te identificeren waar je de SEO van je website nog verder kunt verbeteren.

Off-page SEO

 1. Zorg ervoor dat jouw website is opgenomen in relevante gidsen en online vermeldingen. Dit helpt zoekmachines om je site te vinden en vergroot de kans om gevonden te worden door potentiële klanten of cliënten.
 2. Optimaliseer sociale mediaprofielen en maak contact met beïnvloeders in de branche. Dit kan helpen om inhoud te promoten en de zichtbaarheid ervan online te verbeteren.
 3. Word actief in relevante online gemeenschappen en forums. Dit zal helpen om de naam van jouw website daar te krijgen en zijn reputatie op te bouwen.
 4. Zorg ervoor dat de inhoud van je site deelbaar en link-waardig is. Dit zal helpen exposure te krijgen van andere websites en blogs

Technische SEO

 1. Optimaliseer de titel tags en meta beschrijvingen van je website om click-through rate van SERPs te verbeteren.
 2. Gebruik keyword-rijke ankerteksten wanneer je linkt naar andere pagina’s op je website. Dit helpt zoekmachines te begrijpen waar die pagina’s over gaan en vergroot de kans dat ze gevonden worden in relevante zoekopdrachten.
 3. Zorg ervoor dat de sitemap van je website up-to-date is en ingediend bij zoekmachines zoals Google, Yahoo, & Bing – dit helpt hen om alle inhoud van je site effectiever te indexeren.
 4. Implementeer HTTPS op je website om verkeer te versleutelen en vertrouwen op te bouwen bij bezoekers (en Google).

Lokale SEO

 1. Optimaliseer je website voor lokale zoekwoorden die relevant zijn voor jouw bedrijf.
 2. Voeg jouw bedrijf toe aan online gidsen en beoordelingssites zoals Yelp, Google My Business, enz.
 3. Zorg ervoor dat NAP gegevens (naam, adres, telefoonnummer) consistent is op alle platformen – dit helpt zoekmachines te begrijpen waar je gevestigd bent en maakt het waarschijnlijker dat mensen je zullen vinden wanneer ze zoeken naar bedrijven in de regio

Conclusie

Het implementeren van deze basis SEO tips zal jouw website helpen hoger te scoren in de zoekmachine resultaten en meer verkeer te krijgen. Houd er echter rekening mee dat SEO een continu proces is – je moet je website voortdurend controleren en waar nodig wijzigingen aanbrengen om de rankings te behouden. Door deze tips op te volgen, kun je de ranking van jouw website in de Google zoekresultaten verbeteren.